• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Міжнародний день рідної мови у Нижчебулатецькій школі

Міжнародний день рідної мови у Нижчебулатецькій школі

2016-02-26

21 лютого представники всіх націй і народностей відзначали Міжнародний день рідної мови. Урочисте святкування цієї визначної дати відбулося і у нашій школі.

Із 22 по 26 лютого було проведено Тиждень української мови та літератури. Протягом тижня проводилися тематичні уроки, виховні години, на яких учні поглиблювали свої знання про мову, її розвиток, місце серед інших мов світу.

Учні початкової ланки були також залучені до святкування. Вони взяли участь у підготовці виставки листівок- рекламок із висловами про мов. Кожна реклама була цікавою і повчальною. Палко і трепетно звучали віршовані рядки з вуст найменших учасників. Хочеться відзначити творчі роботи учнів середньої ланки «Для чого ми вивчаємо українську мову?»

21лютого - це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частинкою свого великого народу, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови. Наш святий обов’язок зберігати і шанувати свою мову заради прийдешніх поколінь, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України:

Солов’їну, барвiнкову,

колосисту — на вiки —

українську рiдну мову

в дар менi дали батьки.

Берегти її, плекати

буду всюди й повсякчас,

бо ж єдина — так,

як мати, — мова в кожного iз нас!

О.Забужко

Кiлькiсть переглядiв: 237

Коментарi