ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ

2017-02-21

Мова- одне з багатьох див, створених людьми. Вона віддзеркалює душу народу, його історію.

21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. Це стало традицією і в нашій школі.

Розпочалося свято « Молитвою до рідної мови» К. Мотрич, яку з великим натхненням прочитали учні 6 класу. Школярі прослухали історію виникнення свята, і коли його почали відзначати в Україні. Цього дня у стінах школи прозвучало багато віршів про мову, пролунала пісня « Рідна мова», яку виконали учні 5 класу.

Учні 3-9 класів разом із учителями дружно написали «диктант єдності»

« Україна- наша земля, наша Батьківщина»

Особливістю цього дня було те, що вперше учениця 5 класу Корніяченко Олександра представила свої власні вірші, які присвятила рідній мові. Всі щиро побажали їй успіху і натхнення.

Ми всі повинні розуміти, що 21 лютого- це один із тих днів, коли кожен отримує змогу відчути себе частинкою свого великого народу, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови.

Людина має завжди пам’ятати, звідки вона родом, де її коріння, знати історію свого народу, його мову. Знання мови народу, серед якого ти живеш,- ознака кожної освіченої людини, знання рідної мови- священний обов’язок кожного.

ОБЕРІГАЙТЕ, ШАНУЙТЕ СВОЮ МОВУ, ЗАРАДИ ПРИЙДЕШНІХ ПОКОЛІНЬ, БО З НЕЮ НАШЕ МАЙБУТНЄ І МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!
Кiлькiсть переглядiв: 237

Коментарi